Är det vanligt att man får återkommande urinvägsinfektioner efter en äggstockscanceroperation?

game-asset.net

Under året kommer vi att låta ett antal experter svara på era frågor. I kolumnen till höger ser du vilka expertområden som kommer vara aktuella.

Varje månad hoppas vi hitta en expert inom ett visst område som kan besvara dina frågor. Håll frågorna korta och försök göra dem allmänna.

Första månaden, november 2017 hade vi ämnet Ärftlighet med fokus på ärftlighet gynekologisk cancer. Expert då var Miriam Mints.

December månads expertområde var Kirurgi. Antingen sådan som genomförs i preventivt syfte eller kirurgi när man är drabbad av gynekologisk cancer. Expert då var Henrik Falconer.

Januari månads expertämne blir Lymfödem. Lymfödem som uppstått i samband med gynekologisk cancer

Expert denna månad blir: Pia Bergholm, Leg sjukgymnast, medicinsk lymfterapeut.

Du skriver frågan, vi skickar den vidare till experten och publicerar svaret så snart vi fått det

Du hittar frågor och svar från tidigare experter (ärftlighet,kirurgi) genom att söka på expertområde nedan och klicka på det önskade expertområdet)

115 visningarKirurgi
0

Hej, min dotter som opererades för äggstockscancer i november 2015 har ständigt återkommande urinvägsinfektioner av olika svårighetsgrad. Är det vanligt?

0

Nej, problem med urinvägarna efter operation av äggstockscancer är inte vanligt. Det kan vara så att behövt utföra något ingrepp på just urinvägarna vilket då kan påverka. Andra orsaker kan vara till exempel långvarig antibiotikabehandling som en del patienter behöver i samband med operation. Det viktiga är att man skickar urinodlingar där man också kan avgöra vilken typ av antibiotika som är bäst./Henrik Falconer

Månadens expert

Månadens expertområde: Lymfödem, frågor om lymfsystemet och om hur man kan behandla sitt lymfödem som man fått i samband med gynekologisk cancer
Månadens expert: Pia Bergholm

Translate »