Förvirrad efter undersökning

Under året kommer vi att låta ett antal experter svara på era frågor. I kolumnen till höger ser du vilka expertområden som kommer vara aktuella.

Varje månad hoppas vi hitta en expert inom ett visst område som kan besvara dina frågor. Håll frågorna korta och försök göra dem allmänna.

Första månaden, november 2017 hade vi ämnet Ärftlighet med fokus på ärftlighet gynekologisk cancer. Expert då var Miriam Mints.

December månads expertområde var Kirurgi. Antingen sådan som genomförs i preventivt syfte eller kirurgi när man är drabbad av gynekologisk cancer. Expert då var Henrik Falconer.

Januari månads expertämne var Lymfödem. Lymfödem som uppstått i samband med gynekologisk cancer. Expert då var Pia Bergholm, Leg sjukgymnast, medicinsk lymfterapeut.

Februari månads expertområde var Onkologi. Expert då var Hanna Dahlstrand

Nu i mars är temat Seneffekter och biverkningar. Expert denna månad blir  Maria Hellbom, Verksamhetschef på Centrum för Cancerrehabilitering  Stockholms läns sjukvårdsområde. Maria tar hjälp av hela sitt team på centrum för cancerrehabilitering för att besvara era frågor.

Du skriver frågan, vi skickar den vidare till experten och publicerar svaret så snart vi fått det

Du hittar frågor och svar från tidigare experter (ärftlighet,kirurgi, lymfödem, onkologi) genom att söka på expertområde nedan och klicka på det önskade expertområdet)

85 visningarHPV/Cervixcancerprevention
0

hejsan. För 6 månader sen fick jag veta att jag hade lätta cellförändringar och blev ombedd att ta ett till test 3 mån senare. Var i förrgår på sjukhuset och gjorde en kolonoskopi och de tog 3st biopsier. Överläkaren sa åt mig att jag kunde förvänta mig en operation. Jag blödde rejält redan vid cellprovet och blev matad med ”blodförtjockande tabletter” vid biopsin. De slängde runt termer som från asks till  hsil och räknade massa poäng och klockslag. Jag har länge haft problem med värk i buken och urinträngningar, mellan blödningar och feber/ trötthet. Oron har funnits länge. Det jag undrar är, vad kan jag förvänta mig? Kan jag på något sätt kräva att de tittar igenom mig? Alltså äggstockar mage och urinvägar och livmoder? Visste redan innan att något var fel.

0

Under april kommer vi att svara på denna typ av frågor. Denna månad är det en onkolog som svarar på frågor. Flyttar din fråga till april

Hälsningar

Barbro

Månadens expert

 

Månadens expertområde: Seneffekter och biverkningar
Månadens expert: Centrum för cancerrehabilitering genom Maria Hellbom

Translate »