Gardasil – do or don´t?

game-asset.net

Under året kommer vi att låta ett antal experter svara på era frågor. I kolumnen till höger ser du vilka expertområden som kommer vara aktuella.

Varje månad hoppas vi hitta en expert inom ett visst område som kan besvara dina frågor. Håll frågorna korta och försök göra dem allmänna.

Första månaden, november 2017 hade vi ämnet Ärftlighet med fokus på ärftlighet gynekologisk cancer. Expert då var Miriam Mints.

December månads expertområde var Kirurgi. Antingen sådan som genomförs i preventivt syfte eller kirurgi när man är drabbad av gynekologisk cancer. Expert då var Henrik Falconer.

Januari månads expertämne blir Lymfödem. Lymfödem som uppstått i samband med gynekologisk cancer

Expert denna månad blir: Pia Bergholm, Leg sjukgymnast, medicinsk lymfterapeut.

Du skriver frågan, vi skickar den vidare till experten och publicerar svaret så snart vi fått det

Du hittar frågor och svar från tidigare experter (ärftlighet,kirurgi) genom att söka på expertområde nedan och klicka på det önskade expertområdet)

131 visningarFrågor utanför Fråga expertens område
0

Jag är 39 år, har inget fast förhållande och gjorde en konisering för över 10 år sedan för cellförändringar. Min gynekolog tycker att jag ska ta gardasilvaccinet. Jag har varit och beställt detta och tänkt ta vaccinet nästa vecka.

Nu har jag läst på nätet och blir rent ut sagt jäkligt rädd för vissa biverkningar en del skriver om. De kanske är få, men att drabbas är ju förödande. De skriver om extrem trötthet till exempel eller att vaccinet utlöst autoimmuna sjukdomar.

Ska man verkligen ta det här vaccinet?

0

Det här är ingen fråga jag kan ge kirurgen som är månadens expert. Jag flyttar den inte heller till någon annan kategori eftersom du vill ha svar nu. Vi har kvar alla frågor som vår barnmorska svarat på så där kanske du hittar ett svar på någon liknande fråga. Gå in på http://gyncancer.se/fraga-barnmorskan/ och skrev t.ex Vaccination som vuxen  så kanske du hittar något svar där

Månadens expert

Månadens expertområde: Lymfödem, frågor om lymfsystemet och om hur man kan behandla sitt lymfödem som man fått i samband med gynekologisk cancer
Månadens expert: Pia Bergholm

Translate »