Hur kollar jag om jag bär på ärftlig cancer

game-asset.net

Under året kommer vi att låta ett antal experter svara på era frågor. I kolumnen till höger ser du vilka expertområden som kommer vara aktuella.

Varje månad hoppas vi hitta en expert inom ett visst område som kan besvara dina frågor. Håll frågorna korta och försök göra dem allmänna.

Första månaden, november 2017 hade vi ämnet Ärftlighet med fokus på ärftlighet gynekologisk cancer. Expert då var Miriam Mints.

December månads expertområde var Kirurgi. Antingen sådan som genomförs i preventivt syfte eller kirurgi när man är drabbad av gynekologisk cancer. Expert då var Henrik Falconer.

Januari månads expertämne blir Lymfödem. Lymfödem som uppstått i samband med gynekologisk cancer

Expert denna månad blir: Pia Bergholm, Leg sjukgymnast, medicinsk lymfterapeut.

Du skriver frågan, vi skickar den vidare till experten och publicerar svaret så snart vi fått det

Du hittar frågor och svar från tidigare experter (ärftlighet,kirurgi) genom att söka på expertområde nedan och klicka på det önskade expertområdet)

251 visningarÄrftlighet
0
Malin (anonym) Malin deleted answer

Flera i min familj har drabbats av både äggstockscancer och bröstcancer. Vart vänder jag mig för att kolla om jag ska vara rädd för att drabbas??

0

Du ska absolut reda ut det! Du kan vända dig till den genetiska rådgivning som finns på de flesta universitetssjukhus. Dit brukar man kunna skriva en egenremiss eller ringa för att få råd. Du kan också naturligtvis vända dig till en gynekolog för att få hjälp om hur du går vidare

Hälsningar

Miriam Mints

Månadens expert

Månadens expertområde: Lymfödem, frågor om lymfsystemet och om hur man kan behandla sitt lymfödem som man fått i samband med gynekologisk cancer
Månadens expert: Pia Bergholm

Translate »