Konstig mellanblödning – orolig

game-asset.net

Under året kommer vi att låta ett antal experter svara på era frågor. I kolumnen till höger ser du vilka expertområden som kommer vara aktuella.

Varje månad hoppas vi hitta en expert inom ett visst område som kan besvara dina frågor. Håll frågorna korta och försök göra dem allmänna.

Första månaden, november 2017 hade vi ämnet Ärftlighet med fokus på ärftlighet gynekologisk cancer. Expert då var Miriam Mints.

December månads expertområde var Kirurgi. Antingen sådan som genomförs i preventivt syfte eller kirurgi när man är drabbad av gynekologisk cancer. Expert då var Henrik Falconer.

Januari månads expertämne blir Lymfödem. Lymfödem som uppstått i samband med gynekologisk cancer

Expert denna månad blir: Pia Bergholm, Leg sjukgymnast, medicinsk lymfterapeut.

Du skriver frågan, vi skickar den vidare till experten och publicerar svaret så snart vi fått det

Du hittar frågor och svar från tidigare experter (ärftlighet,kirurgi) genom att söka på expertområde nedan och klicka på det önskade expertområdet)

99 visningarFrågor utanför Fråga expertens område
0

Hejsan.

Jag skriver för att jag idag blev riktigt orolig. Jag har alltid haft en relativt regelbunden mens, aldrig mellanblödningar vid ägglossning etc. Nu gick jag på toa och upptäckte att jag blött i underkläderna, mängden var ungefär som lindrig mens och nu efteråt blir det lite rosa på pappret om jag kissar. Detta är inte kopplat till samlag, då jag och min partner hade sex för flera dagar sedan. Är negativt testad för klamydia. Mensen ska först komma om ett par veckor. Jag är 29 år.

0

Det här är ingen fråga som månadens expert kirurgen kan svara på. Generellt kan du läsa på vår hemsida om hur man skyddar sig mot gynekologisk cancer, läs här

Där säger vi som en punkt:

Ge akt på din kropp – besök läkare om du har ovanliga blödningar eller mellanblödningar

Hälsningar

Barbro Sjölander

Månadens expert

Månadens expertområde: Lymfödem, frågor om lymfsystemet och om hur man kan behandla sitt lymfödem som man fått i samband med gynekologisk cancer
Månadens expert: Pia Bergholm

Translate »