Livmoderkroppscancer

Under året kommer vi att låta ett antal experter svara på era frågor. I kolumnen till höger ser du vilka expertområden som kommer vara aktuella.

Varje månad hoppas vi hitta en expert inom ett visst område som kan besvara dina frågor. Håll frågorna korta och försök göra dem allmänna.

Första månaden, november 2017 hade vi ämnet Ärftlighet med fokus på ärftlighet gynekologisk cancer. Expert då var Miriam Mints.

December månads expertområde var Kirurgi. Antingen sådan som genomförs i preventivt syfte eller kirurgi när man är drabbad av gynekologisk cancer. Expert då var Henrik Falconer.

Januari månads expertämne var Lymfödem. Lymfödem som uppstått i samband med gynekologisk cancer. Expert då var Pia Bergholm, Leg sjukgymnast, medicinsk lymfterapeut.

Februari månads expertområde var Onkologi. Expert då var Hanna Dahlstrand

Nu i mars är temat Seneffekter och biverkningar. Expert denna månad blir  Maria Hellbom, Verksamhetschef på Centrum för Cancerrehabilitering  Stockholms läns sjukvårdsområde. Maria tar hjälp av hela sitt team på centrum för cancerrehabilitering för att besvara era frågor.

Du skriver frågan, vi skickar den vidare till experten och publicerar svaret så snart vi fått det

Du hittar frågor och svar från tidigare experter (ärftlighet,kirurgi, lymfödem, onkologi) genom att söka på expertområde nedan och klicka på det önskade expertområdet)

654 visningarKirurgi
0
Liselotte (anonym)

Jag opererades 2013 för livmoderkroppscancer då jag var 55år..Limoder äggstockar och livmoderhals avlägsnades. Jag hade inga som helst symptom innan  då detta upptäcktes av en ren slump.Nu undrar jag varför jag har ont i bäcken började för 4 år sedan problem med toabesök och inkontinens .Smärtan är konstant och jag har svårt att sova.Tar 4 tradolan och 6 alvedon dagligen men det hjälper inte fullt ut.Har sökt läkare gynekolog och alla svarar det får du leva med blir även nekad röntgen.Har även Encondrom i höften och undrar hur länge jag ska orka…MVH LIselott

0

Hej
Den här månaden svarar experten på frågor om lymfödem. Jag ställde ändå din fråga till förra månadens expert på kirurgi Henrik Falconer. Han sa att det går inte på din beskrivning att ge några råd eller dra några slutsatser. Han tycker att du ska kontakta den kirurgiska avdelning som opererat dig

Hälsningar

Barbro

Månadens expert

 

Månadens expertområde: Seneffekter och biverkningar
Månadens expert: Centrum för cancerrehabilitering genom Maria Hellbom

Translate »