Svåra cellförändringar efter op + hpv

Under året kommer vi att låta ett antal experter svara på era frågor. I kolumnen till höger ser du vilka expertområden som kommer vara aktuella.

Varje månad hoppas vi hitta en expert inom ett visst område som kan besvara dina frågor. Håll frågorna korta och försök göra dem allmänna.

Första månaden, november 2017 hade vi ämnet Ärftlighet med fokus på ärftlighet gynekologisk cancer. Expert då var Miriam Mints.

December månads expertområde var Kirurgi. Antingen sådan som genomförs i preventivt syfte eller kirurgi när man är drabbad av gynekologisk cancer. Expert då var Henrik Falconer.

Januari månads expertämne var Lymfödem. Lymfödem som uppstått i samband med gynekologisk cancer. Expert då var Pia Bergholm, Leg sjukgymnast, medicinsk lymfterapeut.

Februari månads expertområde var Onkologi. Expert då var Hanna Dahlstrand

Nu i mars är temat Seneffekter och biverkningar. Expert denna månad blir  Maria Hellbom, Verksamhetschef på Centrum för Cancerrehabilitering  Stockholms läns sjukvårdsområde. Maria tar hjälp av hela sitt team på centrum för cancerrehabilitering för att besvara era frågor.

Du skriver frågan, vi skickar den vidare till experten och publicerar svaret så snart vi fått det

Du hittar frågor och svar från tidigare experter (ärftlighet,kirurgi, lymfödem, onkologi) genom att söka på expertområde nedan och klicka på det önskade expertområdet)

104 visningarHPV/Cervixcancerprevention
0
Orolig.. (anonym)

Hejsan.

Jag är så otroligt orolig å vet inte vart jag ska vända mig.

 

För 2 år sedan gjorde jag en konisering. Jag har sedan dess tagit 4 cellrpover plus biposier och haft cellförändringar samt HPV virus varje gång.. nu senaste provet hade jag svåra cellförändringar och ska opereras igen snart.

 

Jag är bara 26 år och livrädd för vad som kan hända i framtiden. Jag vill ha barn inom en snar framtid.

Hur påverkar detta? Min gynekolog säger att jag ej bör oroa mig för cancer. Men jag har dragits med Hpv så länge nu så jag är jätte orolig..

0

Den här frågan kan kanske vår expert på HPV och cellförändringar svara på. Det expertområdet kommer att vara in april så tyvärr måste du vänta till dess

Hälsningar

Barbro Sjölander

Månadens expert

 

Månadens expertområde: Seneffekter och biverkningar
Månadens expert: Centrum för cancerrehabilitering genom Maria Hellbom

Translate »