Blödningar-samlag

game-asset.net
Fråga barnmorskanKategori: HPV VirusBlödningar-samlag
Susanna asked 12 månader ago

Hej, Jag har i 2,5 års tid haft lite problem med mellanblödningar och några enstaka gånger även samlagsblödningar. För 2,5 år sedan gjorde jag HPV-test och cellprov samtidigt och båda var negativa. För ett år sedan lämnade jag cellprov igen (normala) då jag blödde igen och för ca 6 månader sen satte jag in en hormonspiral. Efter det har jag blött lite från och till. Nu har plötsligt samlagsblödningarna blivit värre. Jag har bokat en tid för kontroll av spiral och blir så orolig så jag inte vet var jag ska ta vägen. Kan det vara cancer som har missats? Det är det enda jag tänker på.
/Orolig

1 Answers
Anna Palmstierna Personal answered 9 månader ago

Hej, ursäkta sent svar.
Vid det här laget har du säkert fått besked från ditt läkarbesök.
Men i princip kan man säga att då cellprov som togs för ute mer än ett år sedan, om det var bra, så har du idag inte livmoderhalscancer.
Vid återkommande samlagsrelaterade blödningar skall man alltid söka dr, precis som du gjort. Det finns även andra virus, som inte går att behandla, som kan orsaka irritation på slemhinnan i slidan och livmodertappen.
Skölj dig inte regelbundet i slidan.
Lycka till
Anna Px

Inläggsarkiv

Bli medlem enkelt och kostnadsfritt!

Som medlem visar du att du delar delar vår vision att ”Ingen kvinna ska dö i gynekologisk cancer”. Bli medlem idag och hjälp oss i kampen. Ju fler vi blir desto starkare blir vår röst. Som medlem får du vårt elektroniska Nyhetsbrev.

 Ta symtom på allvar!

Facebook

Translate »