Cellförändringar, lätt blödning mellan mensen.

game-asset.net
Fråga barnmorskanKategori: CellförändringCellförändringar, lätt blödning mellan mensen.
Fia asked 9 månader ago

Hej,

Är 29 år och fick nyss veta att jag har cellförändringar. Ringde till gyn och de sa att de visade på lätta. Gick sedan på ett återbesök och de penslade och tog bort lite bitar. Ska få svar om 4 veckor. Har för någon månad sedan fått någon blomstrimma i min flytning (detta har skett ca 2 ggr och är väldigt lite med man ser att det är som en röd prick med blod i flytningen). Borde jag bli orolig för det? Kan det betyda att jag har cancer?
Min läkare tippade på andra gradens förändringar men kan såklart inte säga säkert och skickade inte provet på snabbanalys då hon inte trodde det skulle vara farligt.
Är ändå så orolig då man läser så mycket om det. Kan det ändå vara farligt? Kan man se om man penslar om man misstänker cancer?
Det är nu tredje dagen sedan hon plockade bort bitar från tappen och det har nästan slutat blöda. Kan inte slappna av och vet inte hur jag ska stå ut i fyra veckor 🙁

Väldigt tacksam för svar
Mvh
Fia

1 Answers
Anna Palmstierna Personal answered 9 månader ago

Hej, orsaken till att det kommer lite blodstrimmor är troligen att din doktor tog små biocider från slemhinnan på livmoderhalsen.
Cellförändringar kan även i sig själv ge små blödningar, men i ditt fall är sannolikheten nog störst att de kommer från biopsierna.
Då du fått besked på att du hade lätta cellförändringar, behöver du inte oroa dig för att det idag skall vara cancer.
Lycka till, du är under kontroll.
Med vänlig hälsning,
Anna Px

Inläggsarkiv

Bli medlem enkelt och kostnadsfritt!

Som medlem visar du att du delar delar vår vision att ”Ingen kvinna ska dö i gynekologisk cancer”. Bli medlem idag och hjälp oss i kampen. Ju fler vi blir desto starkare blir vår röst. Som medlem får du vårt elektroniska Nyhetsbrev.

 Ta symtom på allvar!

Facebook

Translate »