Hpv 16 och lätta Cellförändringar

game-asset.net
Fråga barnmorskanKategori: HPV VirusHpv 16 och lätta Cellförändringar
K asked 11 månader ago

Hej jag var för 1 år sedan på Kvinnokliniken, dom tog Cellprov , fick då veta att jag hade lätta cellförändringar plus hpv 16, har gjort 2 kolposkopin  vilket bägge gångerna visar lätta Cellförändringar plus att hpv är kvar, kommer hpv alltid att finnas kvar eller finns det en chans att den läker ut av sig själv? Ska göra en ny kolposkopi om 1 år igen. jag är 47 år, är jag för gammal för att hpv viruset ska läka ut , jag har nog haft viruset i 2-3 år, jag känner mig som en smittohärd. Hur ska jag förhålla nog till sex och så, självklart är det kondom som gäller vid samlag , men vad gäller för oralsex och kyssar? Blir så ledsen att det är så här. Hoppas verkligen på svar.
 

1 Answers
Anna Palmstierna Personal answered 9 månader ago

Hej, ursäkta sent svar.
Förstår dina funderingar.
HPV är ett vanligt förekommande virus, ca 70-80 % av personer som haft sexuell kontakt har eller har haft någon typ av HPV.
Vänd på frågeställningen, det rör sig snarare om att vissa personer har svårare att läka ut, eller läkar saktare ut just HPV.
För rökare tar det längre tid att läka ut HPV.
Försök stärk ditt immunsystem på olika sett, klok mat, träning, fa utomhus, mm, så kanske det stärker ditt immunsystem.
Detta skall inte göra att du avstår från sex.
Lycka till
Anna Px

Inläggsarkiv

Bli medlem enkelt och kostnadsfritt!

Som medlem visar du att du delar delar vår vision att ”Ingen kvinna ska dö i gynekologisk cancer”. Bli medlem idag och hjälp oss i kampen. Ju fler vi blir desto starkare blir vår röst. Som medlem får du vårt elektroniska Nyhetsbrev.

 Ta symtom på allvar!

Facebook

Translate »