Hur lång tid?

game-asset.net
Jessica Svensson asked 12 månader ago

Hej! Hur lång tid kan det ta från att man blir smittad med HPV-virus tills man får cancer? Jag har inte haft någon intim relation på ca 4 år, och det trivs jag väldigt bra med, så jag vill inte ha någon mer intim relation med någon. Jag är 45 år. Jag inser att det är lite annorlunda att tycka som jag gör. Finns det någon tidpunkt när man kan vara säker på att inte få cancer orsakad av HPV-virus, om man inte har fler intima kontakter? Eller kan man aldrig vara säker för sådan cancer om man har haft sex med män? Tidigare har jag haft flera olika sexuella kontakter. Jag skulle bli mycket tacksam för svar. Vänliga hälsningar Jessica

1 Answers
Anna Palmstierna Personal answered 9 månader ago

Hej, ursäkta sent svar.
Från att ha kommit i kontakt med ett nytt HPV, kan det ta upp till 10-15 ända upp till kanske 20 år, innan livmoderhalscancer utvecklas.
Utlänning av HPV och ev cellförändringar, går fortast om man inte röker samt har ett starkt immunförsvar.
Anna Px

Inläggsarkiv

Bli medlem enkelt och kostnadsfritt!

Som medlem visar du att du delar delar vår vision att ”Ingen kvinna ska dö i gynekologisk cancer”. Bli medlem idag och hjälp oss i kampen. Ju fler vi blir desto starkare blir vår röst. Som medlem får du vårt elektroniska Nyhetsbrev.

 Ta symtom på allvar!

Facebook

Translate »