Orolig

game-asset.net
Anonym asked 11 månader ago

Hej! 
Mitt cellprov 2014 visade måttliga förändringar, jag fick göra en kolposkopi 2015 som visade oklara förändringar där CIN2 inte kunde uteslutas och pga det ny kolposkopi 6 mån senare. Denna visade ”oklar atypi” och man gjorde immunohistokemi som var bra. Ingen dysplasi enligt svar. Knappt ett år senare (sommaren 2016) gjorde jag nytt vanligt cellprov som inte visade förändringar, dock togs även HPV då vilket visade högrisk. Jag fick veta att jag ska på ny kontroll efter ett år.  Min fråga är om man man ha missat cellförändringar med det vanliga cellprov jag tog nu senast? Jag blir orolig över vad den här ”oklara atypin” som man har hittat två gånger kan vara och varför man inte kan se exakt vad det är? Jag är dessutom gravid nu efter tre IVF-försök vilket nog spär på min oro. Jag är snart 35 år. 

1 Answers
Anna Palmstierna Personal answered 9 månader ago

Hej, vid oklar atopi ser man många friska celler, men vissa med förändringar. Det senaste cellprovet visade på normala celler, alltså att du hade läkt cellförändringar som man tidigare såg i enstaka celler. Att ha HPV är inte onormalt, det kan du läka ut och det behöver inte innebära att du utvecklar cellförändringar.
Lycka till med din graviditet.
Ta hand om dig, stärk ditt immunsystem, ät kli mat, var ute och rör på dig dagligen och rök inte både för ditt immunsystem och för barnets skull.
Du är nuder kontroll, njut av din graviditet.
Lycka till
Anna Px

Inläggsarkiv

Bli medlem enkelt och kostnadsfritt!

Som medlem visar du att du delar delar vår vision att ”Ingen kvinna ska dö i gynekologisk cancer”. Bli medlem idag och hjälp oss i kampen. Ju fler vi blir desto starkare blir vår röst. Som medlem får du vårt elektroniska Nyhetsbrev.

 Ta symtom på allvar!

Facebook

Translate »