Äggstockscancer som spritt sig till buken

November 2010 kom beskedet. “Du har cancer i hela magen nerifrån buken och upp över naveln. Det går inte att operera och vi vet inte vilken sorts cancer som du har men det är troligen äggstockscancer. Du är alldeles för pigg och fräsch för att vara så sjuk men jag kan sjukskriva dig från och med idag…”

Detta var början på en kamp och ett liv som inte var riktigt som jag hade hoppats på.

Läs om Sofia Sjökvist kamp mot äggstockscancer (Sofia lever tyvärr inte längre men kanske kan någon lära sig något av hennes berättelse)

 

En kommentar

  1. Ewa Schild

    Hej Sofia!

    Hur har det gått för dig?

    Själv fått diagnosen malign tumör i livmodern, blev opererad 3 januari. Tyvärr så satt tumören i livmoderväggen så jag har även blivit i förebyggande syfte strålad med brachestrålning (en högdos strålning) 6 behandlingar. Sista strålningsdagen fick jag dessvärre besked om att man hittat en 2 mm fläck på höger lunga så väntar nu på ny röntgen av bröstpartiet. Hela tiden nya besked, ska det aldrig ta slut?

    Reply