Bra vård i Västergötland

Västra Götaland förenklas, förbättras och rehabiliteras!

Från RCC Väst läser vi många bra nyheter. Dels genomför regionen tester med att ringa kvinnor som inte dyker upp på cellprovstagningar, och dels skickar de ut hemtester.  Försöket har inte utvärderats ännu men man har funnit redan att antalet som sedan tar sig till ett cellprov ökar.

Samma region har inlett ett förenklat bokningssystem på nätet där man enkelt kan boka ny tid, boka om eller byta klinik man vill gå till. Vilket också ökar antalet som kommer på cellprovstagningar.

Och en mycket glädjande nyhet för er som bor i Västra Götaland.  Det har öppnats en klinik med riktad rehabilitering för kvinnor som behandlats för cancer i bäckenet. Jubileumsklinken heter projektet som ska testas under tre år. Det är överläkare Karin Bergmark som tillsammans med Gail Dunberg, onkologi sjuksköterska som leder projektet som kommer hjälpa många kvinnor till en värdig och mer tillgänglig rehabilitering efter genomfört behandling.

Läs mer om allt som händer i RCC Väst: http://www.anpdm.com/newsletterweb/45405E427144455C4B774943/424B5A4672474B5C477846455943