Medicinska Riksstämman 2011

Emma knackade in alla nya medlemmar

Göran Hägglund tycker det är viktigt att sprida kunskap om äggstockscancer

Madeleine, Cissan och Barbo gjorde en enorm insats tillsammans med Anna som tog bilden!

Vilken kanondag! 
Det har vimlat med folk i montern! Gynekologer, onkologer och allmänläkare har besökt oss och talat om behovet av att sprida mer kunskap om äggstockscancer. Våra fantastiska volontärer har dragit in 140 nya medlemmar!! Läs den siffran igen, 140 personer som fått lära sig symtomen på äggstockscancer och som skrivit upp sig för att lära sig mer. 140 kvinnor och män som tar med sig sin nya kunskap och för den vidare. Hurra för Cissan, Anna, Barbro, Madeleine, Emma och Lotta! Tack för ert engagemang och enorma insats!

Katarina kom med en halv skolklass!

Vi hade även besök av 10 nioklassare från Bromma. Ett härligt gäng kaxiga tjejer och två sköna killar som i våra T-shirts gick runt och delade ut våra broschyrer! Mässan har nog aldrig sett något liknande och det kändes som vi fanns överallt. Var man än tittade såg vi rosa tröjor och broschyrer. Tack Katarina för att du kom med halva din klass!

Och så hade vi Socialministern Göran Hägglund i montern, som noggrant lyssnade på hur viktigt det är att vi för ut kunskap om äggstockscancer till  alla kvinnor och dessutom till vårdcentraler. Han tog emot sin T-shirt och tackade för vårt jobb och lyssnade proffsigt vidare på nästa… Tack Göran för ditt besök.

Vi fick även tillfälle att prata på O-stämman som var ett slag Speaker Corner. NIls Conradi var vänlig nog att introducera oss och webben visades uppför publiken som råkade lyssna..

Vi fick plats på scen och en chans att visa nya webben

I morgon fortsätter vi nätverka, informera och rekrytera! Kom och besök oss om ni har vägarna förbi. Det är full rulle i montern!

 

Rapport från stämman!

Webbsidan gick upp idag precis i tid med att stämmans öppnande. Hurra för det. Och vi har haft en hektisk dag med att jaga allmänläkare från vårdcentraler för att dela ut vår broschyr “Den Tysta Cancern”. Amelie vår volontär har nätverkat och tagit emot anmälningar som medlem till nätverket, och det har hon gjort  med bravur. Tack Amelie för ditt engagemang!

Vår främsta syfte på här på stämman är att sprida kunskap om symtomen av äggstockscancer. Alla allmän läkare på vårdcentralen runt om i landet ska känna till symtomen bergsäkert för att skicka kvinnor till gynekologen i tid. Vi vill också att kvinnor själva ska vara uppmärksamma på symtomen för att ha en chans att gå direkt till en gynekolog och få hjälp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har träffat onkologer, läkare, sjuksköterskor och gynekologer. Vi står bredvid några landstingspolitiker som vi passar på att marinera i vårt budskap. Och vi har träffat en himla massa kvinnor som gjort kunskapstest om äggstockscancer och bara EN hade alla rätt. Hon vann en T-shirt. Grattis!

I morgon fortsätter vi sprida vårt budskap. Det blir mer sång i morgon för att ge röst åt den Tysta Cancern. Vi har ett gäng 9-klassare som kommer för att dela ut broschyrer och göra allmänt väsen av sig. Är du i närheten i Stockholm och vill vara med på mässan. Hör av dig på info@gyncancer.se.

Medicinska riksstämman är Sveriges största tvärvetenskapliga träffpunkt för hela
vårdteamet och firar 68 år i år. Det vetenskapliga programmet består av symposier, ST-utbildningar, föredrag, posters samt svenska och utländska gästföreläsare. Besökare möts även av utställare som visar det senaste inom behandling, läkemedel, utbildning, bemanning, it och medicinteknisk utrustning. Stämman samlar stora delar av Sveriges läkarkår, övriga i vårdteamet, beslutsfattare, verksamhetschefer, politiker och näringsliv för dialog och debatt om sjukvårdens utveckling.

Vi är plats!

Vi vill sprida kunskap om äggstockscancer. Vi vill skapa en större medvetenhet kring äggstockscancer och att alla kvinnor ska bli bättre på att känna till symtomen för att kunna söka hjälp i tid!

Vi riktar oss till personal som jobbar inom primärvården på vårdcentraler för att de ska bli bättre på att känna igen symtomen hos kvinnor som söker hjälp för diffusa magsmärtor. Vi riktar oss även till kvinnor i allmänhet för att vi alla ska kunna symtomen av äggstockscancer och därmed vara uppmärksamma på våra kroppar.

Vill du vara volontär med oss på Riksstämman?

Nätverket kommer att närvara på Läkarsällskapets Medicinska Riksstämma på Stockholmsmässan i Älvsjö mellan 30 november och 2 december, 9 – 17! Befinner du dig i Stockholm med omnejd och vill vara med. Hör av dig! Det är ett bra tillfälle att lära känna oss nya i nätverket och att få uppleva hur mycket vi kan åstadkomma genom att tillsammans. Vi är ett entusiastiskt gäng kvinnor som kommer dela ut broschyrer, informera besökare, testa folks kunskaper om äggstockscancer och framförallt, vi kommer ge röst åt den tysta cancern

Har du frågor tveka inte att höra av dig. Inga frågor är för dumma!
Du kan anmäla dig hur sent som helst och även under själva mässan.

Maila mig direkt på therese@gyncancer.se eller ring på 0733456987
Kom och hjälp till! Det kommer bli roligt och givande. Det kan jag garantera!

Läs mer om Medicinska Riksstämman här: http://www.sls.se/riksstamman/
Sök våra volontäruppdrag på Volontärbyrån. Välj Nätverket mot Gynekologisk Cancer under “Organisation” så ser du alla våra uppdrag: http://www.volontarbyran.org/

En kommentar

 1. carina jonsson

  hej

  tänkte på att man kanske kan försöka sprida symptomen till kvinnor genom att “synas” där kvinnor först söker hjälp för sina symptom. Ex på hyllan där samarin mm säljes.

  vi kvinnor försöker ju bota oss själva först innan vi söker hjälp och då är det kanske det är lite sent.
  bara en tanke jag ville dela.

  mvh carina jonsson

  Reply