Engagemang på Pontus!

Ebba von Sydow, Joanna Sundström, Do Good

Ebba von Sydow & Joanna Sundström grundare av nätverket Do Good. Bilden tagen i ett annat sammanhang. Foto: Tobias Björkgren

 

Vi fick chansen idag att tala inför nätverket Do Good på Pontus. Ebba von Sydow och Joanna Sundström har startat nätverket Do Good för att kvinnor i deras närhet enkelt ska komma i kontakt med ideella föreningar och bli inspirerade till engagemang. De håller till i källaren på Pontus som är en fantastisk intim plats och perfekt för personliga möten.

 

Therese Kärrman prata på Do Good

Thérèse viftar lite när hon talar

Jag hade fått en kvart för att berätta om vad vi gör och passade på att mässa om symtom av äggstockscancer. Kvinnorna hade smarta och många frågorna så vi höll på i över en timma. Det är en fantastisk chans att få komma ut och träffa kvinnor som i sin tur kan ta med sig kunskap och sprida vidare. För många tror att cellprovstagningarna räcker, att man är skyddad för all form av gynekologisk cancer om man går på dom. Det stämmer uppenbarligen inte!

Men jag hoppas jag inte skrämde för många av de sköna kvinnorna på Do Good, utan istället att de fick med sig något att tänka på till sina mammor, sina systrar och sina vänner. Tack DO Goodtjejerma för en fin kväll! Det är underbart att se hur ni samlar människor till engagemang.

Spana in Do Good

 

En kommentar