Vi har haft extra föreningsstämma

Idag har vi haft extra föreningsstämma här ute i snötäckta Storängen. Vi har fått tacka av vår gamla styrelse och valt in en ny. Det var härligt att se Katarina och Gerd, tidigare ordförande och den oersättliga kassören som i så många år tillsammans kämpad på med Nätverket och med tidigare föreningar.

Barbro Sjölander som är ny i styrelsen från och med idag var med och tog emot. Nu får Katarina och Gerd gå på bio och tid till annat! Men vi hoppas kunna ringa dygnet runt som vanligt. Läs gärna mer om allt arbete som Katarina tillsammans med tidigare styrelse och övriga medlemmar jobbar hårt med under åren som gått  under Återblick. Både som inlägg och under  om oss.

Katarina Johansson är arbetshästen, godståget, inspiratören och överlevare som lagt grunden för alla former av gyncancerpatientföreningar i Sverige. Från den första, Viola i Skåne, till det nationella samarbetsorganistionen Gynsam till Nätverket mot Livmoderhalscancer. Tack vare Katarinas engagemang, hårda arbete, blod, svett och tårar så har Nätverket mot Gynekologisk cancer en plattform där vi är med i den offentliga debatten om hur sjukvården ska se ut för alla kvinnor som drabbas av någon form av gynekologisk cancer. Katarina har tillsammans med andra aktörer var den pådrivande bakom att alla flickor ska få vaccineras på mot HPV som nu äntligen blivit verklighet. Tack Katarina för allt.

Gerd Sjöbäck har varit kassören som aldrig försvann, till idag.  Tack Gerd för att du kånkat redovisningar land och rike runt och tack för att du hållit ordning på all siffror och sett till att vi alltid hållit oss flytande. Hoppas du får tid till annat nu och att du hälsa på oss ibland!

Vivienne Lesner, avgick också idag. Hon är med grundare till cancertjejer på nätet och medverkade till att starta Nätverket. Vivienne du kunde inte vara med idag, men vi skickar dig tack på posten och ser fram emot att prata mer om hur vi kan hjälpas åt att sätta ljus på underlivet och hjälpa kvinnor som drabbats av någon form av gynekologisk cancer. Tack även du för ditt hårda arbete!

Nu tar nya krafter vid.

Låt mig välkomna nya i styrelsen:

Barbro Sjölander
Ewa-Maria van der Kwast
Johanna Abdon Gripenberg
Ulrika Ekström

Ni kommer får höra mycket från de här damerna fram över. Välkomna!

Nu kör i så det ryker.