Kvinnor och cancer, vardagen efter cancer!

Världscancerdagen närmar sig med stormsteg och på lördag den 4 februari arrangerar Nätverket mot Cancer återigen årets viktigaste cancer dag på Berns. Vi kommer diskutera allsköns cancerfrågor med patienten i fokus tillsammans med patienter, vårdpersonal, läkare och politiker.

Nytt för i år är de workshops s0m inleder dagen där vi i mindre grupper diskuterar stora frågor. Vi i Nätverket mot Gynekologisk Cancer håller i workshopen “Kvinnor och cancer, vardagen efter cancer” i samarbete med 1.6 miljoners klubben.

Syftet med workshopen  är att synligöra de vanliga utmaningar som drabbar kvinnor i livet efter cancern. Vi har en expertpanel bestående av patienter, läkare och övriga experter som diskuterar vad patienten själv kan göra för att förbättra livskvaliteten, men också vad vården måste bli bättre på att göra för patientens liv efter behandling.  Vår målsättning är att få ihop en lista av råd och rön riktad till både tidigare patienter som till vården för att ge alla kvinnor en ökat livskvalitet efter cancern. Vi fokuserar på områden som sexualiteten och vägen tillbaka till jobbet. Deltagare i panelen är:

Helen Cewers, Barnmorska, Auktoriserad klinisk sexolog SUS
Marie Hellbom, leg psykolog och fil dr Skånes Universitetssjukhus och vice ordförande SWEDPOS
Eva-Maria van der Kwast, patient som drabbades av Vulvacancer, Nätverket mot gynekologisk cancer.
Eva- Maria Strömsholm, äggstockcancer patient, författare av boken: Man ger bara inte upp.
Julia Mjörnstedt, generalsekreterare, Ung Cancer.
Angelique Flöter Rådestad, Överläkare på sektionen för tumörkirurgi Karolinska, PhD (doktorerat inom medicinsk vetenskap) och även Ordförande för Gynekologiska Tumörarbetsgruppen inom Svensk förening för obstetrik och gynekologi
Kjell Bergfeldt, Gynonkolog, MD, PhD, Bitr verksamhetschef, Onkologiska kliniken, KS
Alexandra Charles, ordförande 1.6 miljonersklubben

Har du synpunkter, frågor eller uppmaningar, tveka inte höra av dig till oss på info@gyncancer.se.

Missa inte årets viktigaste cancerdag!