En sida där anhöriga får ta plats

www.naracancer.se

Alla känslor är tillåtna.

naracancer.se är en sida värd att besöka!

I överlag slås jag av hur många olika informationssätt sidan har valt att använda sig av. Det finns skriftlig information, filmer men även forum där besökaren får tala med någon annan som befinner sig i en liknande situation. Informationen som finns på sidan är mångsidig, till exempel finns det information om vänner, hur vänner kan tänkas bete sig när du har en anhörig som är sjuk i cancer men även hur du kan vara en stöttande vän. Läsaren hittar också information om kris, ångest och depression och information om varför du bör ta hand om dig. På sidan finns det också psykknappar och där går det att pysa ut sådant som är jobbigt eller om det är något annat man vill dela med sig av, till exempel kan man skriva en dikt, en text eller vad som helst, allt är välkommet. Är du mellan 15-30 år? Då kan du ställa dina frågor och få svar på dina funderingar av kuratorer, läkare, sjuksköterskor och beteendevetare. Det kan handla om sex, ärftlighet, hur du kan må, ingen fråga är för tabu eller konstig att ställa.

Det finns också information som riktar sig till vården eller andra vuxna om hur de unga anhöriga behöver stöttas, hur kan vi finnas till för de unga anhöriga på bästa sätt. Vi har mycket att lära och här kan vi hämta viss kunskap. Jag avsluta med ett av budskapen på sida. ”Lämna mig aldrig. Du som står bredvid, du är viktig glöm aldrig det. ”

Av: Alexandra Andersson

alexandra@gyncancer.se

Kommentera