Almedalen 2015

Nu åker jag till Almedalen. Hoppas kunna rapportera både här på hemsidan och på Facebook om mina upplevelser.

Idag tänkte jag fokusera på e-hälsa. Det tror jag mycket på. I Uppsala kan man redan nu se sina egna journaler på nätet och i Stockholm kommer det att börja provas snart. Tänk att i lugn och ro inför sina sjukhusbesök kunna titta in i journalerna om vad som sagts tidigare och fundera över nya frågor till läkaren. Tänk att kunna se var remissen befinner sig istället för att försöka komma fram på telefon för att fråga var remissen är just nu. Ett av seminarierna är Regeringens tankar om arbetet fram till 2018. Ett annat är “E-hälsa ett verktyg för jämlik vård” som handlar om hur landsting, kommuner och vårdmyndigheter kan använda e-hälsa som ett verktyg för att nå jämlik vård.

Bor du i Uppsala och har använt journalen på nätet kommentera gärna här hur du upplever det. Eller har du frågor du tycker jag ska ställa lägg ut dem som kommentarer här

Almedalen