E- hälsa räddningen för vården?

 

E- hälsa är det den felande länken i vården?? Nej det tror nog ingen men viktigt för att få en mer jämlik vård och få våra resurser att räcka till.

E- hälsa kan bidra till att läkare får ett beslutsstöd vid patientbesöket så att alla patienter behandlas på samma sätt. E-hälsa kan spara massor av pengar genom att vi istället för att träffa vår läkare fysiskt kan maila eller ringa.

Britt – Marie Ahrnell som har många års eerfarenhet av att vara anhörig till en cancersjuk sa att ” min man behöver inte alltid träffa en läkare. Onkologen behöver inte ta fysiskt på honom. Men han vill komma i kontakt via mail eller telefon när han behöver. Det sparar många besök på akuten”

Ett Landstingsråd från Kalmar sa att de räknat på att om man kunde boka om sina tider via nätet skulle man spara 10 minuter per gång. Tänk vad mycket tid som skulle kunna sparas  i vården som man kunde använda i direkt patientarbete istället.

E-hälsa är ett populärt ämne här i Almedalen. Det är trångt och varmt på alla seminarier men en mycket intresserad publik.

image