Långtidsöverlevare äggstockscancer

 

Patienthistorien den här gången är återigen om Ann-Kristin Dehlin.

Ann- Kristin är en långtidsöverlevare. Hon har levt med äggstockscancer sedan 2008 och har nu ett nytt återfall. Ni  andra drabbade som finns med i vår slutna Facebookgrupp kan följa Ann-Kristin där. Biverkningarna av så många behandlingar som Ann-Kristin genomgått är svåra så hon är ett bra exempel på en person där det inte finns tillräcklig rehabilitering idag. Vi behöver mer forskning även inom rehabilitering och en mycket längre uppföljning på biverkningar av medicineringar. De kan komma många år efter behandlingen. Ann-Kristin har bidragit mycket till vårt arbete genom att ge kunskap om hur det är att vara patient under så lång tid och under olika skeenden av sin sjukdom. Ann-Kristin är med både i Nätverkets arbetsgrupp och i vår valberedning för 2018

Här kan du läsa en intervju  med Ann-Kristin i Doktorn.com

Ann-Kristin fanns med i en kort video på Gyncancerdagen. Den filmen kan du se här på vår Youtube kanal

 

Leave your thought