Att förebygga stress hjälper cancerpatienter

Det finns vetenskapligt bevis på att svårt trauma (som att förlora ett barn) kan öka risken för livmoderhalscancer. Det finns ett samband mellan allvarlig stress och många andra cancersjukdomar. Allvarlig stress har kopplats till sämre prognos för många olika cancerformer, såsom prostatacancer, bröstcancer och äggstockscancer
Det finns ett samband mellan kronisk stress och spridning av dottertumörer och nu när forskarna förstår hur stress kan påskynda spridningen av cancerceller kan man utforma nya behandlingsterapier
Vi vill lyfta den här frågan och få politiker att satsa mer för att minska denna stress. Vi inbjuder därför politiker och sakkunniga till ett frukostseminarium i slutet av augusti. Vår debattartikel syftar till att öka kunskap hos allmänheten, politiker och anställda i vården.

Här hittar du debattartikeln