Zejula nu godkänt för behandling !

Ett målinriktad läkemedel för icke-BRCA äggstockscancerpatienter har saknats, medan BRCA patienterna har kunnat behandlas med Lynparza i några år. Sedan två år tillbaka har Zejula, ett målinriktad läkemedel som precis som lynparza är en PARP-hämmare varit godkänt i Europa för alla oavsett BRCA. Men i Sverige har läkarna inte kunnat behandla sina patienter med detta läkemedel eftersom subventionen inte har varit godkänt. Efter påtryckningar från oss under hela 2019, har äntligen nationella myndigheten och regionerna gått med på en sidoöverenskommelse och nu är Zejula äntligen godkänt i Sverige. Från och med första december kan alla äggstockscancerpatienter som fortfarande är platina känsliga behandlas med läkemedlet i Sverige. Så fråga gärna din läkare om just du kan behandlas med Zejula!

https://gyncancer.se/2019/09/ett-nationellt-godkannande-av-parp-hammare-snart-inte-bara-for-arftlig-cancer/

Leave your thought