Ett Sverige fritt från livmoderhalscancer – 2025

Nu påbörjar vi en ny kampanj initierad av Professor Joakim Dillner.

Enligt WHO (Världshälsoorganisationen) så går livmoderhalscancer att utrota. Livmoderhalscancer beror i de allra flesta fall på HPV viruset och det är det som gör den utrotningsbar. Flera länder har startat utrotningskampanjer och nu vill vi att Sverige ska göra detsamma. Det är ganska enkelt att utrota livmoderhalscancer med några få åtgärder.

Alla kvinnor som inte kommit på cellprovtagningen på ett antal år bör få ett s.k självtest hemskickat.

Alla kvinnor som går på sin första cellprovtagning vid 23 års ålder borde analyseras för HPV och erbjudas vaccination mot HPV om man inte redan är vaccinerad. Idag får dess kvinnor enbart analys med cytologi.

Det är engångsinsatser som räddar kvinnor från lidande och död.

Vi försöker nu under en period påverka Sveriges politiker och ansvariga att genomföra detta.

Vi samlar in bilder på kvinnor som drabbats av livmoderhalscancer och kommer att lägga ut den på kampanjsidan. Gå gärna in och titta redan nu https://www.gyncancer.se

Livmoderhalscancer kan utrotas på samma sätt som polio! Är det inte fantastiskt! Varför skulle våra politiker inte satsa på det?? På sikt kommer vi inte ens att behöva screening och då skulle Sverige spara mycket pengar för en mindre engångsinsats.