Nätverket mot gynekologisk cancer har skapat en informationssatsning!

Sedan 1/5 2020 jobbar jag (Alexandra Andersson) halvtid med en informationssatsning för Nätverket mot gynekologisk cancer. Detta är möjligt tack vare ett generöst bidragsstöd från Cancerfonden.

Detta är en satsning som framförallt är nätbaserad vilket innebär att många kan ta del av informationen även under rådande Coronapandemi.

I mina arbetsuppgifter ingår det bland annat att planera och genomföra webbinarier, lansera en poddsatsning och skapa nyhetsbrev. Alla mina arbetsuppgifter har som syfte att sprida kunskap och stöd till dem som drabbats, till närstående men också till allmänheten.

I maj gick webbinariet ”Genetik och gynekologisk cancer – finns det något samband?” med Gustav Silander av stapeln. Detta upplevde många som ett uppskattat tillfälle att lära sig mer om genetik och ni var många som deltog samt skickade in frågor. Här kan du ta del av föreläsningen och här kan du läsa skriftliga svar på frågorna som ställdes.

Nu under sommarmånaderna planerar vi in höstens webbinarier och håll i er! Ni kommer få ta del av föreläsningar som belyser; sexualitet, livmodercancer, egenvård, träning vid cancer, palliativ vård och många andra intressanta ämnen!

I skrivande stund spelas poddavsnitt in för fullt och på bilden ser ni hur det kan se ut när vi spelar in. Det vi har lärt oss är att poddinspelning på distans kräver bra akustik t.ex en garderob och att en teknikintresserad make inte heller är helt fel. Förhoppningen är att ni ska kunna ta del av podden i slutet av juli eller i början av augusti. Hur som helst kommer lanseringen av podden inte gå er obemärkt förbi 😉

Våra elektroniska nyhetsbrev skickas ut med jämna mellanrum och nyhetsbrevet får du som är medlem. Du kan också få nyhetsbrevet utan att vara medlem och då kontaktar du bara oss på info@gyncancer.se

Alla våra aktiviteter som webbinarier, nyhetsbrev och poddavsnitt är givetvis helt kostnadsfria för dig att ta del av.

Tillsammans kan vi sprida kunskap så att vi kan komma närmare vår nollvision ”Ingen ska dö i gynekologisk cancer – kunskap räddar liv”.

PS: Är det något särskilt du vill lyssna på eller lära dig mer om kontakta gärna mig!

Av: Alexandra Andersson

alexandra@gyncancer.se

Leave your thought