Gyncancerpodden är äntligen här!

Vi i Nätverket mot gynekologisk cancer har äntligen startat en podd, Gyncancerpodden. Det är en podd där jag Alexandra Andersson, kommer få träffa spännande gäster och vi kommer att diskutera det mesta som rör gynekologisk cancer. Du kommer få lyssna till flera kvinnor som lever med en ökad risk för ärftlig cancer, sex och cancer, livmoderhalscancer och egenvård bara för att nämna några av höstens ämnen.

Det har varit nervöst att släppa podden för detta är första gången någon av oss skapat en podd och vi har under tiden vi gjort avsnitten lärt oss mycket om ämnena, hur man gör inspelningar och redigeringsarbete så förhoppningsvis ska ni tycka att poddens kvalitet blir bättre för varje avsnitt.

I de första tre avsnitten som finns publicerade får du lära dig mer om föreningen Nätverket mot gynekologisk cancer, lära dig mer om samband mellan genetik och gynekologisk cancer samt möta två systrar som båda lever med en ärftligt ökad risk för cancer.

Du finner Gyncancerpodden där du brukar lyssna på dina poddar exempelvis på Spotify, Apple Podcasts och Google podcasts. Du kan också lyssna på podden här.

Låt mig gärna veta vad just du tycker om vår podd. Är det något vi inte får missa att ta upp? Är det något vi kan göra bättre? Eller vill du gästa Gyncancerpodden? Tveka inte att kontakta mig på mejl alexandra@gyncancer.se

Tillsammans kan vi sprida kunskap så att vi kan komma närmare vår nollvision ”Ingen ska dö i gynekologisk cancer – kunskap räddar liv”.

Av: Alexandra Andersson

alexandra@gyncancer.se

Leave your thought