Fråga experten

VI HAR TYVÄRR ETT TEKNISKT FEL PÅ VÅR HEMSIDA SÅ JUST NU KAN DU INTE STÄLLA NÅGRA FRÅGOR TILL VÅR EXPERT. VI HOPPAS ATT FRÅGA EXPERTEN ÄR UPPE IGEN TILL 15 AUGUSTI DÅ CHRISTER BORGFELDT UNDER EN MÅNAD KOMMER ATT SVARA PÅ FRÅGOR OM ÄGGSTOCKSCANCER.

Under året kommer vi att låta ett antal experter svara på era frågor. I kolumnen till höger ser du vilka expertområden som kommer vara aktuella.

Varje månad hoppas vi hitta en expert inom ett visst område som kan besvara dina frågor. Håll frågorna korta och försök göra dem allmänna.

I  april till juli  är temat för Fråga experten HPV/Cervixcancerprevention. Expert är Anna Palmstierna Utvecklingsbarnmorska på RCC Syd

Du skriver frågan, vi skickar den vidare till experten och publicerar svaret så snart vi fått det

Du hittar frågor och svar från tidigare experter (ärftlighet,kirurgi, lymfödem, onkologi, seneffekter/biverkningar) genom att söka på expertområde nedan och klicka på det önskade expertområdet)

Första månaden, november 2017 hade vi ämnet Ärftlighet med fokus på ärftlighet gynekologisk cancer. Expert då var Miriam Mints.

December månads expertområde var Kirurgi. Antingen sådan som genomförs i preventivt syfte eller kirurgi när man är drabbad av gynekologisk cancer. Expert då var Henrik Falconer.

Januari  2018 månads expertämne var Lymfödem. Lymfödem som uppstått i samband med gynekologisk cancer. Expert då var Pia Bergholm, Leg sjukgymnast, medicinsk lymfterapeut.

Februari månads expertområde var Onkologi. Expert då var Hanna Dahlstrand

I mars var temat Seneffekter och biverkningar. Expert var Maria Hellbom, Verksamhetschef på Centrum för Cancerrehabilitering  Stockholms läns sjukvårdsområde. Maria tog hjälp av hela sitt team på centrum för cancerrehabilitering för att besvara era frågor.

 

0 Votes 1 svar
101 visningar
0 Votes 1 svar
157 visningar
0 Votes 1 svar
224 visningarNina asked
0 Votes 1 svar
894 visningarEmma deleted answer

Månadens expert

 

Månadens expertområde: HPV/Cervixcancerprevention
Månadens expert: Anna Palmstierna Utvecklingsbarnmorska RCC Syd

Translate »