Återkommande HPV och GBS??

Under året kommer vi att låta ett antal experter svara på era frågor.

Varje månad hoppas vi hitta en expert inom ett visst område som kan besvara dina frågor. Håll frågorna korta och försök göra dem allmänna.

Under  maj och juni kommer Christer Borgfeldt att svara på frågor om äggstockscancer.

Du hittar frågor och svar från tidigare experter (ärftlighet,kirurgi, lymfödem, onkologi, seneffekter/biverkningar, äggstockscancer, HPV/Cervixcancerprevention, vulvacancer) genom att söka på ett eller flera nyckelord som finns i din fråga.

Följande experter har svarat:

Ärftlighet ,Miriam Mints.

Kirurgi, Henrik Falconer

Lymfödem, Pia Bergholm

Onkologi Hanna Dahlstrand

Seneffekter och biverkningar, Maria Hellbom

HPV/Cervixcancerprevention, Anna Palmstierna

Äggstockscancer Christer Borgfeldt

Vulvacancer, Katja Stenström Bohlin

Livmoderhalscancer, Henrik Falconer

Söker du svar på något inom tidigare expertområden skriv din fråga i sökfältet så kommer det upp tidigare frågor/svar som liknar det du sökt.

 

 

275 visningar
0
Louise Eli (anonym)
Hej! Jag gjorde en konisering i mars förra året och efter återbesök visade det sig att jag tyvärr fortfarande har lätta cellförändringar och HPV. Vad beror det på att vissa kvinnor får återkommande cellförändringar och HPV efter konisering? Min gynekolog påstod även att de hade tagit lite extra bara för att vara säkra på att de fått bort allt. Är det ett tecken på att hälsan generellt hos mig är sämre än hos andra, dvs att mitt immunförsvar  är sämre? Behöver jag vara orolig för min hälsa? Jag har helt ärligt lite dödsångest och är rädd att jag inte ska kunna bilda familj med min sambo och är deppig  och oroar mig hela tiden då jag inte får tydliga svar om vad som händer. Det har även konstaterats Grupp B streptokocker hos mig och jag undrar om GBS försämrar eller gör det svårare att läka ut HPV? Finns det något samband?Tack på förhand!
0

Hej

Den här månaden svara vår expert på frågor om livmoderhalscancer inte om förstadier och HPV

du får hålla utkik när det kommer en sådan expert och ställa om frågan.

Hälsningar

Barbro Sjölander

Ordförande

Nätverket mot gynekologisk cancer

 

 

Månadens expert

 

Månadens expertområde: Äggstockscancer
Månadens expert: Christer Borgfeldt, Ordförande i vårdprogramgruppen för äggsstockscancer, överläkare Skånes universitetssjukhus.

Translate »