Biverkningar av avastin

Under året kommer vi att låta ett antal experter svara på era frågor.

Varje månad hoppas vi hitta en expert inom ett visst område som kan besvara dina frågor. Håll frågorna korta och försök göra dem allmänna.

Just nu har vi ingen expert som svarar på frågor men vi återkommer i februari med ett nytt diagnosområde

Du hittar frågor och svar från tidigare experter (ärftlighet,kirurgi, lymfödem, onkologi, seneffekter/biverkningar, äggstockscancer, HPV/Cervixcancerprevention, vulvacancer) genom att söka på ett eller flera nyckelord som finns i din fråga.

Följande experter har svarat:

Ärftlighet ,Miriam Mints.

Kirurgi, Henrik Falconer

Lymfödem, Pia Bergholm

Onkologi Hanna Dahlstrand

Seneffekter och biverkningar, Maria Hellbom

HPV/Cervixcancerprevention, Anna Palmstierna

Vulvacancer, Katja Stenström Bohlin

Livmoderhalscancer, Henrik Falconer

Söker du svar på något inom tidigare expertområden skriv din fråga i sökfältet så kommer det upp tidigare frågor/svar som liknar det du sökt.

 

 

1082 visningar
0
Är det vanligt att man får biverkningar i form av problem med halsbränna och andra problem i mage och tarm vid behandling intravenöst med avastin i samband med cytostatikabehandling i flera månader? Går det att undvika i så fall och hur? Påverkar det om man äter omaprecol för magen?
0
Halsbränna och ”magkatarrr” symptom är vanligt efter cytostatika men inte vanligt kopplat till Avastin. Protonpumpshämmare som omeprazol är en bra behandling för dessa symtom. Du nämner andra problem i mage och tarm…ja det beror vilka magtarmsymptom det är. Mycket vanliga (>1/10 personer) biverkan av Avastin enl Fass från mage och tarm är blödning från ändtarmen, munslemhinnan irritation, förstoppning och diarré, illamående, kräkning och buksmärta.
Vänliga hälsningar

Hanna

Månadens expert

 

Månadens expertområde: Just nu har vi ingen expert. Vi återkommer med ett nytt ämne
Månadens expert:

Translate »