Friskförklarad

Under året kommer vi att låta ett antal experter svara på era frågor.

Varje månad hoppas vi hitta en expert inom ett visst område som kan besvara dina frågor. Håll frågorna korta och försök göra dem allmänna.

Under  maj och juni kommer Christer Borgfeldt att svara på frågor om äggstockscancer.

Du hittar frågor och svar från tidigare experter (ärftlighet,kirurgi, lymfödem, onkologi, seneffekter/biverkningar, äggstockscancer, HPV/Cervixcancerprevention, vulvacancer) genom att söka på ett eller flera nyckelord som finns i din fråga.

Följande experter har svarat:

Ärftlighet ,Miriam Mints.

Kirurgi, Henrik Falconer

Lymfödem, Pia Bergholm

Onkologi Hanna Dahlstrand

Seneffekter och biverkningar, Maria Hellbom

HPV/Cervixcancerprevention, Anna Palmstierna

Äggstockscancer Christer Borgfeldt

Vulvacancer, Katja Stenström Bohlin

Livmoderhalscancer, Henrik Falconer

Söker du svar på något inom tidigare expertområden skriv din fråga i sökfältet så kommer det upp tidigare frågor/svar som liknar det du sökt.

 

 

313 visningar
0
Fundersam (anonym)
Hej,Vad gäller egentligen efter livmoderhalscancer, blir man friskförklarad efter 5 år om inget återfall upptäckts? Har hört vissa som säger att man aldrig blir friskförklarad efter livmoderhalscancer. Varför är det så i så fall?Tack på förhand!
0

“Friskförklaring” är relativt men enligt vårdprogrammet avslutas uppföljande kontroller 5 år efter primärbehandling. Detta beror på att risken för återfall efter 5 år är mycket liten men det går inte helt att utesluta. En del försäkringsbolag använder just en 5-årsgräns för friskförklaring.  

Med vänlig hälsning

Henrik Falconer

Månadens expert

 

Månadens expertområde: Äggstockscancer
Månadens expert: Christer Borgfeldt, Ordförande i vårdprogramgruppen för äggsstockscancer, överläkare Skånes universitetssjukhus.

Translate »