Hormonbehandling

Under året kommer vi att låta ett antal experter svara på era frågor.

Varje månad hoppas vi hitta en expert inom ett visst område som kan besvara dina frågor. Håll frågorna korta och försök göra dem allmänna.

Under juli och augusti gör vi ett uppehåll. Vi återkommer med en ny expert i september. Har du synpunkter på vilket ämnesområde vi ska söka en expert inom maila info@gyncancer.se med ditt förslag.

Du hittar frågor och svar från tidigare experter (ärftlighet,kirurgi, lymfödem, onkologi, seneffekter/biverkningar, äggstockscancer, HPV/Cervixcancerprevention, vulvacancer) genom att söka på ett eller flera nyckelord som finns i din fråga.

Följande experter har svarat:

Ärftlighet ,Miriam Mints.

Kirurgi, Henrik Falconer

Lymfödem, Pia Bergholm

Onkologi Hanna Dahlstrand

Seneffekter och biverkningar, Maria Hellbom

HPV/Cervixcancerprevention, Anna Palmstierna

Äggstockscancer Christer Borgfeldt

Vulvacancer, Katja Stenström Bohlin

Livmoderhalscancer, Henrik Falconer

Söker du svar på något inom tidigare expertområden skriv din fråga i sökfältet så kommer det upp tidigare frågor/svar som liknar det du sökt.

 

314 visningar
0
77:a (anonym) 77:a deleted answer
Efter operation, strålning och cytostatika behandling hamnar man genast och hastigt i klimakteriet. Jag använder hormonplåster Estradot för att minska vallningar. Vilken dos är rimlig för att skydda kroppen när det gäller åderförkalkning benskörhet etc på bästa sätt?
0

Vi strävar alltid efter lägsta effektiva dos, dvs den dos då besvärsfrihet uppnås. Dosen är individuell och kan både höjas och sänkas beroende på hur man som patient reagerar. Det verkar inte som en högre dos ger bättre skydd mot tex benskörhet.

Med vänlig hälsning

Henrik Falconer

Månadens expert

 

Månadens expertområde: Äggstockscancer
Månadens expert: Christer Borgfeldt, Ordförande i vårdprogramgruppen för äggsstockscancer, överläkare Skånes universitetssjukhus.

Translate »