Hpv och snus

Under året kommer vi att låta ett antal experter svara på era frågor.

Varje månad hoppas vi hitta en expert inom ett visst område som kan besvara dina frågor. Håll frågorna korta och försök göra dem allmänna.

Under  maj och juni kommer Christer Borgfeldt att svara på frågor om äggstockscancer.

Du hittar frågor och svar från tidigare experter (ärftlighet,kirurgi, lymfödem, onkologi, seneffekter/biverkningar, äggstockscancer, HPV/Cervixcancerprevention, vulvacancer) genom att söka på ett eller flera nyckelord som finns i din fråga.

Följande experter har svarat:

Ärftlighet ,Miriam Mints.

Kirurgi, Henrik Falconer

Lymfödem, Pia Bergholm

Onkologi Hanna Dahlstrand

Seneffekter och biverkningar, Maria Hellbom

HPV/Cervixcancerprevention, Anna Palmstierna

Äggstockscancer Christer Borgfeldt

Vulvacancer, Katja Stenström Bohlin

Livmoderhalscancer, Henrik Falconer

Söker du svar på något inom tidigare expertområden skriv din fråga i sökfältet så kommer det upp tidigare frågor/svar som liknar det du sökt.

 

 

151 visningar
0
om man har hpv har hittills all information från olika håll sagt att rökning försämrar läkningen av viruset (och det kan väl även orsaka livmoderhalscancer? – fråga).Men min fråga är: orsakar snus komplikationer om du har hpv? Försämrar snus läkningen av hpv? På vilket sätt? En läkare jag talade med sade att det inte är nikotinet som stör utan något med rökning – men jag fick inga klara svar så därför frågar jag vidare.Om jag alltså snusar och har hpv – läker viruset ut sämre och ökar jag risken för livmoderhalscancer?
0

Vi har ingen expert som svarar på denna typ av frågor just nu

Hälsningar

Barbro Sjölander

Månadens expert

 

Månadens expertområde: Äggstockscancer
Månadens expert: Christer Borgfeldt, Ordförande i vårdprogramgruppen för äggsstockscancer, överläkare Skånes universitetssjukhus.

Translate »