När kan jag börja träna bäckenbotten efter borttag av livmoder, äggstockar samt äggledare? Har en sk ”topp” på slidan då ej livmodermun är kvar.

Under året kommer vi att låta ett antal experter svara på era frågor.

Varje månad hoppas vi hitta en expert inom ett visst område som kan besvara dina frågor. Håll frågorna korta och försök göra dem allmänna.

Under  maj och juni kommer Christer Borgfeldt att svara på frågor om äggstockscancer.

Du hittar frågor och svar från tidigare experter (ärftlighet,kirurgi, lymfödem, onkologi, seneffekter/biverkningar, äggstockscancer, HPV/Cervixcancerprevention, vulvacancer) genom att söka på ett eller flera nyckelord som finns i din fråga.

Följande experter har svarat:

Ärftlighet ,Miriam Mints.

Kirurgi, Henrik Falconer

Lymfödem, Pia Bergholm

Onkologi Hanna Dahlstrand

Seneffekter och biverkningar, Maria Hellbom

HPV/Cervixcancerprevention, Anna Palmstierna

Äggstockscancer Christer Borgfeldt

Vulvacancer, Katja Stenström Bohlin

Livmoderhalscancer, Henrik Falconer

Söker du svar på något inom tidigare expertområden skriv din fråga i sökfältet så kommer det upp tidigare frågor/svar som liknar det du sökt.

 

 

197 visningar
0
Lena, 51 år (anonym)
Jag har opererats för tumör på en äggstock. Livmoder, äggstockar, äggledare är bortopererade. Har en sk ” topp” på slidan då livmoderhalsen är borta. Min fråga är när jag kan börja träna bäckenbotten med ordentliga knipövningar? När är det hållfast nog? Påverkas slidtoppen av träningen?Jag har även funderingar över om när jag kan träna magmuskulaturen efter denna relativt stora buköppning? Jag är snittad vertikalt från navel och neråt. Nu har det gått 6 veckor sedan operationen.

Månadens expert

 

Månadens expertområde: Äggstockscancer
Månadens expert: Christer Borgfeldt, Ordförande i vårdprogramgruppen för äggsstockscancer, överläkare Skånes universitetssjukhus.

Translate »