östrogen efter äggstocks cancer

Under året kommer vi att låta ett antal experter svara på era frågor. I kolumnen till höger ser du vilka expertområden som kommer vara aktuella.

Varje månad hoppas vi hitta en expert inom ett visst område som kan besvara dina frågor. Håll frågorna korta och försök göra dem allmänna.

Nu i april är temat för Fråga experten HPV/Cervixcancerprevention. Expert är Anna Palmstierna Utvecklingsbarnorska på RCC Syd

Du skriver frågan, vi skickar den vidare till experten och publicerar svaret så snart vi fått det

Du hittar frågor och svar från tidigare experter (ärftlighet,kirurgi, lymfödem, onkologi, seneffekter/biverkningar) genom att söka på expertområde nedan och klicka på det önskade expertområdet)

Första månaden, november 2017 hade vi ämnet Ärftlighet med fokus på ärftlighet gynekologisk cancer. Expert då var Miriam Mints.

December månads expertområde var Kirurgi. Antingen sådan som genomförs i preventivt syfte eller kirurgi när man är drabbad av gynekologisk cancer. Expert då var Henrik Falconer.

Januari  2018 månads expertämne var Lymfödem. Lymfödem som uppstått i samband med gynekologisk cancer. Expert då var Pia Bergholm, Leg sjukgymnast, medicinsk lymfterapeut.

Februari månads expertområde var Onkologi. Expert då var Hanna Dahlstrand

I mars var temat Seneffekter och biverkningar. Expert var Maria Hellbom, Verksamhetschef på Centrum för Cancerrehabilitering  Stockholms läns sjukvårdsområde. Maria tog hjälp av hela sitt team på centrum för cancerrehabilitering för att besvara era frågor.

 

576 visningarÄrftlighetHormonbehandling
0

hade min svår äggstocks cancer när jag var 42 år. grad 3 c. är brca 1 bärare. haft 2 tnbc 2011 o 2016. kan jag börja använda östrogen. är nu 60 år?

0

Den här frågan skickar jag inte vidare till en expert på ärftlighet. Kanske är hormoner något som vi framöver ska ta med som ett tema för att fråga experten eller så kan du försöka ställa frågan den månad vi har en onkolog som expert/Barbro Sjölander

Jag har nu lagt till ett expertområde Hormonbehandling och flyttar denna fråga dit. Jag tror det är många som är intresserade av att fråga om det. Jag vet ej vilken månad denna expert kommer att besvara frågan

Månadens expert

 

Månadens expertområde: HPV/Cervixcancerprevention
Månadens expert: Anna Palmstierna Utvecklingsbarnmorska RCC Syd

Translate »