rädsla trots undersökningar

Under året kommer vi att låta ett antal experter svara på era frågor.

Varje månad hoppas vi hitta en expert inom ett visst område som kan besvara dina frågor. Håll frågorna korta och försök göra dem allmänna.

Under  maj och juni kommer Christer Borgfeldt att svara på frågor om äggstockscancer.

Du hittar frågor och svar från tidigare experter (ärftlighet,kirurgi, lymfödem, onkologi, seneffekter/biverkningar, äggstockscancer, HPV/Cervixcancerprevention, vulvacancer) genom att söka på ett eller flera nyckelord som finns i din fråga.

Följande experter har svarat:

Ärftlighet ,Miriam Mints.

Kirurgi, Henrik Falconer

Lymfödem, Pia Bergholm

Onkologi Hanna Dahlstrand

Seneffekter och biverkningar, Maria Hellbom

HPV/Cervixcancerprevention, Anna Palmstierna

Äggstockscancer Christer Borgfeldt

Vulvacancer, Katja Stenström Bohlin

Livmoderhalscancer, Henrik Falconer

Söker du svar på något inom tidigare expertområden skriv din fråga i sökfältet så kommer det upp tidigare frågor/svar som liknar det du sökt.

 

 

77 visningar
0
Monika S (anonym)
Är en kvinna på 43 år som länge har haft problem med värk i ljumsken, på senare tid svåra smärtor som har kollats av både kiropraktor och sjukgymnast. Då man inte hittat orsaken har jag tyvärr drabbats av någon slags hypokondri och har läst massa på nätet som visar att detta kan vara någon cancer. Många av symptomen stämmer. Hade 2014 ett fynd vid en skiktröntgen på just den sidan värken sitter. En slags förtjockning vid livmodertappen som inte kunde förklaras. Tänker tyvärr mycket på et nu och att det kanske var något man såg som man inte gick vidare med. Förra året gjordes cellprov och ultraljud som var bra. Hade ett myom på samma sida som värken men tros inte vara orsaken. Har även gjort magnetrönrgen och slätröntgen på bäcken som varit utan anmärkningar. Kan man göra någon mer undersökning för att utesluta cancer eller kan detta ha missats?
0

Du verkar mycket väl undersökt. Om cellprovet är normalt, liksom ultraljud och magnetröntgen finns inga misstankar på gynekologisk cancer. Även det faktum att du haft besvären i mer än 4 år utan att man funnit något onormalt talar för att värken är betingat av något godartat, troligen muskulära besvär.

Hälsningar

Christer Borgfeldt

Månadens expert

 

Månadens expertområde: Äggstockscancer
Månadens expert: Christer Borgfeldt, Ordförande i vårdprogramgruppen för äggsstockscancer, överläkare Skånes universitetssjukhus.

Translate »