Riskfritt vid upptäckt?

Under året kommer vi att låta ett antal experter svara på era frågor.

Varje månad hoppas vi hitta en expert inom ett visst område som kan besvara dina frågor. Håll frågorna korta och försök göra dem allmänna.

Under  maj och juni kommer Christer Borgfeldt att svara på frågor om äggstockscancer.

Du hittar frågor och svar från tidigare experter (ärftlighet,kirurgi, lymfödem, onkologi, seneffekter/biverkningar, äggstockscancer, HPV/Cervixcancerprevention, vulvacancer) genom att söka på ett eller flera nyckelord som finns i din fråga.

Följande experter har svarat:

Ärftlighet ,Miriam Mints.

Kirurgi, Henrik Falconer

Lymfödem, Pia Bergholm

Onkologi Hanna Dahlstrand

Seneffekter och biverkningar, Maria Hellbom

HPV/Cervixcancerprevention, Anna Palmstierna

Äggstockscancer Christer Borgfeldt

Vulvacancer, Katja Stenström Bohlin

Livmoderhalscancer, Henrik Falconer

Söker du svar på något inom tidigare expertområden skriv din fråga i sökfältet så kommer det upp tidigare frågor/svar som liknar det du sökt.

 

 

155 visningar
0
Hej!Jag har svåra cellförändringar (höggradig skivepiteldysplasi – CIN3) då områden med starkt atypiskt och proliferent skivepitel ses samt att jag har hpv 16. Slyngkonisering genomförd men då förändringarna ej är radikalt avlägsnade in mot endocervix ska jag göra en kolposkopi snart igen, tre månader efter koniseringen. Min fråga är: Är det utom risk att detta utvecklas till cancer nu när de har koll på det?
0

Hej

Vi har ingen expert som svarar på denna typ av frågor just  nu. Mitt förslag är att du ringer tillbaka till den enhet som genomförde slyngkoniseringen

Hälsningar

Barbro Sjölander

Månadens expert

 

Månadens expertområde: Äggstockscancer
Månadens expert: Christer Borgfeldt, Ordförande i vårdprogramgruppen för äggsstockscancer, överläkare Skånes universitetssjukhus.

Translate »