Serös cancer

Under året kommer vi att låta ett antal experter svara på era frågor.

Varje månad hoppas vi hitta en expert inom ett visst område som kan besvara dina frågor. Håll frågorna korta och försök göra dem allmänna.

Under  maj och juni kommer Christer Borgfeldt att svara på frågor om äggstockscancer.

Du hittar frågor och svar från tidigare experter (ärftlighet,kirurgi, lymfödem, onkologi, seneffekter/biverkningar, äggstockscancer, HPV/Cervixcancerprevention, vulvacancer) genom att söka på ett eller flera nyckelord som finns i din fråga.

Följande experter har svarat:

Ärftlighet ,Miriam Mints.

Kirurgi, Henrik Falconer

Lymfödem, Pia Bergholm

Onkologi Hanna Dahlstrand

Seneffekter och biverkningar, Maria Hellbom

HPV/Cervixcancerprevention, Anna Palmstierna

Äggstockscancer Christer Borgfeldt

Vulvacancer, Katja Stenström Bohlin

Livmoderhalscancer, Henrik Falconer

Söker du svar på något inom tidigare expertområden skriv din fråga i sökfältet så kommer det upp tidigare frågor/svar som liknar det du sökt.

 

 

355 visningar
0
Orolig dotter (anonym)
Hej!Min mamma har diagnosen serös livmodercancer 1a. De opererade bort allt där nere samt lymfkörtlar i buken. Man kunde inte hitta någon spridning men antalet lymfkörtlar man opererade bort var för få för att kunna bedöma spridning med säkerhet. Efter operation skulle hon därför få 6 cellgiftsomgångar. Efter den andra omgången har man beslutat att hon inte ska få mer cellgifter pga av att det ev har påverkat hjärtat. Hon har hjärtflimmer sedan tidigare och de gjorde innan beslutet att avsluta cellgiftsbehandlingen EKG och arbets-EKG. Resultatet av det är dock oklart.Hur brukar behandling av denna cancer se ut, är det brukligt att göra som ovan?Tack på förhand
0

Hej

Vår expert svarar i december och januari bara på frågor om livmoderhalscancer inte livmodercancer.

Gå tillbaka till den behandlande läkaren och ställ dina frågor. Om det är en livshotande sjukdom som cancer har man också rätt till en s.k second opinion d.v.s att någon annan läkare gör en bedömning. Vården ska hjälpa er med det

Hälsningar

Barbro Sjölander

Ordförande

Nätverket mot gynekologisk cancer

Månadens expert

 

Månadens expertområde: Äggstockscancer
Månadens expert: Christer Borgfeldt, Ordförande i vårdprogramgruppen för äggsstockscancer, överläkare Skånes universitetssjukhus.

Translate »