Syns all livmoderhalscancer på röntgen?

Under året kommer vi att låta ett antal experter svara på era frågor.

Varje månad hoppas vi hitta en expert inom ett visst område som kan besvara dina frågor. Håll frågorna korta och försök göra dem allmänna.

Under  maj och juni kommer Christer Borgfeldt att svara på frågor om äggstockscancer.

Du hittar frågor och svar från tidigare experter (ärftlighet,kirurgi, lymfödem, onkologi, seneffekter/biverkningar, äggstockscancer, HPV/Cervixcancerprevention, vulvacancer) genom att söka på ett eller flera nyckelord som finns i din fråga.

Följande experter har svarat:

Ärftlighet ,Miriam Mints.

Kirurgi, Henrik Falconer

Lymfödem, Pia Bergholm

Onkologi Hanna Dahlstrand

Seneffekter och biverkningar, Maria Hellbom

HPV/Cervixcancerprevention, Anna Palmstierna

Äggstockscancer Christer Borgfeldt

Vulvacancer, Katja Stenström Bohlin

Livmoderhalscancer, Henrik Falconer

Söker du svar på något inom tidigare expertområden skriv din fråga i sökfältet så kommer det upp tidigare frågor/svar som liknar det du sökt.

 

 

289 visningar
0
Stämmer det att typen adenocarcinom inte syns lika säkert på MR röntgen som skivepitel? Jag har hade en ca 4 cm stor tumör på gränsen 1b1-1b2 som MR inte upptäckte och somendast gav litet upptag på PET-CT (FDG 3.9) Att små tumörer kanske inte syns kan jag förstå, men kan man lita på röntgen? Eller är det tolkningen av röntgen som brister?
0

Låter lite märkligt att man inte noterat en så pass stor tumör på MR. Att olika typer av tumörer har olika upptag på PET stämmer men huruvida adenocarcinom syns sämre på MR kan jag inte säkert uttala mig om.

 Med vänlig hälsning

Henrik Falconer

Månadens expert

 

Månadens expertområde: Äggstockscancer
Månadens expert: Christer Borgfeldt, Ordförande i vårdprogramgruppen för äggsstockscancer, överläkare Skånes universitetssjukhus.

Translate »