Jag vill #LevaLiteTill

När man lever med äggstockscancer, som ofta blir kronisk, där man tvingas hantera biverkningar, återfall, återkommande behandlingar och dystra besked – då är egentligen det enda man vill att få leva lite till!

När vi tog fram vår kostnadsrapport för äggstockscancer, inför 2020 års äggstockscancerdag, fick vi, svart på vitt bevis på hur mycket äggstockscancer faktiskt kostar samhället. I rena pengar. Det fysiska, psykiska, sociala och existensiella lidandet tillkommer, utöver de siffrorna. Det blev väldigt tydligt att det även finns starka ekonomiska argumet för att minska det lidande som drabbar alla de kvinnor som diagnosticeras med äggstockscancer. Och deras närstående.

Vi måste göra mer! Mer för att fler ska slippa onödigt lidande, slippa leva med ibland hemska biverkningar, för att människor ska få en bättre livskvalitet och kunna komma tillbaka till samhället och fortsätta leva. För att barn ska få ha sin farmor eller mormor kvar, eller sin mamma! För att kvinnor ska slippa leva med ofrivillig barnlöshet eller med smärtor och under ständiga behandlingar. För att alla de som idag får en sen diagnos med dålig prognos, ska kunna få sin cancer upptäckt tidigare och sen istället få uppleva känslan av att bli friskförklarade – för att närma oss vår vision att ingen ska dö i gynekologisk cancer så fortsätter vi att synliggöra äggstockscancer!

Hjälp oss sprida kunskap om äggstockscancer och använd gärna #LevaLiteTill i era sociala kanaler!

Klicka på bilderna nedan för att läsa mer!

Använd #LevaLiteTill och dela information om äggstockscancer!
Tillsammans sprider vi kunskap och kunskap räddar liv.

…det enda man vill
är att få leva lite till!

Äggstockscancergruppen 2021

Läs om årets kampanj och hur du kan hjälpa oss synliggöra äggstockscancer.
Läs mer om kostnadsrapporten som togs fram och släpptes inför 8 maj 2020.
Klicka dig runt på kampanjsidan vi tog fram inför 8 maj 2019.
Ett 4-sidigt brev vi skickat ut för att informera och påverka politiker att göra skillnad!
Fantastiska personer som delar med sig av sina liv med äggstockscancer.
Använd även deras DYI Post Generator och dela det inlägget i sociala kanaler.

Translate »
X